Wednesday, 22 November 2017

Syukur kwsp done

Syukur Alhamdulillah

Akhirnya dah dapat wang simpanan kwsp setelah tepat tepat 21 hari bekerja dari tarikh aku proses pengeluaran. Tertunggu tunggu juga. 

Syukurlah walau amaun yg dapat tidak seperti yang dibayangkan.

Syukur

Dupdap

Assalamualaikum

Lebih kurang dua minggu lagi. Tak terasa sebabnya terlalu sibuk dgn aktiviti akhir tahun di sekolah.

Dupdap


Friday, 18 August 2017

Yeayy... Syukur ke hadrat illahi. Ngee. 16/8/2017 rabu, dgn rasminya dpt dah surat cinta. 😂 surat pencen. 

Wednesday, 9 August 2017

Baruk marek cuba masker tepung beras ngan asam jawa. Hopefully berkesanlah pake buang parut jerawat..k glowing muka.. 😂

Lmk x jaga muka...heheh

Monday, 7 August 2017

Waiting with patience

Hyeipp
Tepat hari jemat riya 4/8/2017..cek cek portal spp..bahagian atas talian urusan perkhidmatan..at last dpt status proses pencen selesai. Hepi ehhh..rs syukur. Xtauklah orang lain. Tapi mun aku ng aku syukur glk lah. Lmk rs nggu bah. 

Hrp hrp next process dipermudahkanlah. And alhamdulillah juak hjg mggu tok tek 6/8 dah jumpa bridal and kira dah byk juak yg setel. 

Nang gaya langkah kaki lmbt ckit dr org lain..tapi xhal bah. Apa juak mok dikejar di dunia tok. Maok belumbak dgn sapa..belumbak sbb apa.. Ya di atas nun...mun xberik xjuak dpt. Boleh jadi haritok Allah berik rezki awal dr org lain esk lusak ny kemudiankan lagik.. Atau haritok nya berik banyak esk boleh jadi ckit...boleh jadi ckit hritok esk lusak tulat ny berik melimpah ruah. 

Mun ikut manusia sikkan puas. 

Tick tock..waiting with patience



Friday, 4 August 2017

Terbalik

Berubah 100% dr apa aku hrp. Mcm ni kita boleh ubah impian kita, pendirian kita 100 percent hanya untuk mencukupkan hdp. Phm? Benarlah orang mdh selagik kta x menghadapi situasi sekian sekian jgn memande mendabek dada, jgn nymn nymn bunyi kelaka..

Ikhlaskan hati tok Ya Allah. Bukan mudah keputusan tok..bukan juak termasuk dlm wishlist hdp...ikhlas dan jadikan hati tok ttp redha dan sbr. Sabar itu indah..

Kinek aku berpegang pada istiharah.. Mesti ada sbb nya kan...mesti ada hikmah nya nak. 

Monday, 31 July 2017

Jaminan

Kadang kita pecayak dgn org tapi org sik cayak kita. Dan ada masa kepercayaan kita ngn org pun berkurang.

Di sia aku sdr...kita sik akan jumpa jaminan pada org waima family sndrik pun... 

Tiada jaminan melainkan daripada Allah swt. Kita xkan tauk apa akan jadi kemudian hari. Even banyak janji janji manusia ngn kita xkan menjamin apa apa di masa dpn.

Tenangkan aku Ya Allah. Aku maok jaminan dari Kau ajk.