Friday, 10 June 2011

Jenis Lelaki

salam...
ada apa pada lelaki?
ok..entri tok agak mencabar kaum lelaki. tangan aku gatal gilak mok nulis entri tok. nakpa hal ka. aku maok nulis tentang kaum Adam yang pelbagai spesies nok pernah aku kenal. untuk mengingatkan aku dengan kaum tok sebenarnya banyak perange juak duhal..*nakpa ka* hihi.

haha..ok tok adalah antara jenis lelaki yang paling banyak aku jumpa. Antaranya lah. disebabkan latar belakang aku yang bersekolah cina dengan berkawan dengan populasi kaum Cina yang banyak  so banyaklah aku nemu spesies laki camtok. Untuk pengetahuan umum, generally pada pendapat aku ada dua jenis biak laki di sekolah cina or majoritinya cina. Pertama yang nerd dan yang keduanya___ *kelak ku madah. sigek-sigek ok* Cuba kitak orang nangga gambar ya. Bukan main giknya membaca buku, Ampe juling mata. Sidak tok nang gila membaca. Sebenarnya sidak tok genius. Sebab terlalu genius lah sidak tok terlalu berpikir lurus sampe bila dilencong sikit lalu lah blur, lalulah blank. Dan tegal sidak macam tok lah sidak  selalu kenak pelentey mbiak, lalulah kenak cop biak gangster pake dibuli. Disebabkan daknya tok lurus so sidak sik pandelah mok melawan. yang bestnya spesies laki camtok bagi gadis-gadis ialah sidak gentleman sebenarnya! Ompuan ni sik suka ada gerek gentleman. Mun mok duduk laki ya nyurung kusi. Mun mok kuar, nya bukak pintu..pintu keta dan segala bagai yang sweet gilak-gilak. Sebab apa sidak camya??? *Jawablah* sikhallah biar aku menjawap.. sidak camya sebab sidak baca buku love story, romeo and juliet, baca novel kau laksana bulan, Ombak Rindu pake mikat ompuan. So...sidak sebenarnya belajar semua dari buku. Sedar sik sidak nang cool!!! *hoho* Jarang laki suka membaca ok! Agik-agik laki Malaysia *opss so sorry ok*


Next>> Laki ala-ala gangster *kununnya* Spesies laki kedua nak aku mok madah tek. Laki camtok nang eksen jak lebih. Mintak map la nak. Aku nang sik berkenan dengan laki camtok. Oklah untuk sik berlaku bias dan stereotaip yang melampau so aku mok nyatakan juak kelebihan laki-laki seperti ini. Pertama sekali mun bergerek dengan lelaki jenis tok si gadis, Peah, Edah, Dedek mesti rasa secure. Rasa selamat sebab laki tok pande menjaga gereknya. *sik juak koh*--udah gik ko prejudis mak ai-- Dan sebenarnya laki camtok amatlah romantik. *camni ko tauk*-- haha..biarlah rahsia---  *apa gik ow* hmm... seriously aku sik berminat mok crita hal laki jenis tok. EKSEN JAK LEBIH!! *stereotaip*


Lawak sik? Next>> A funny guy! spesies laki camtok la paling aku suka. Bagi ompuan yang seriusa, ganas, pemalu dan pendiam toklah pilihan paling tepat bagi kitakorang. sidak pande molah kita tetak sik ingat dunia gik. Pendek kata selalu molah kita hepi. Disamping ya mengekalkan awet muda. so, nang beruntunglah sapa bergerek dengan lelaki camtok. Misal kata kita sedih-sedih bok lekak dingerepak emak ka, tengah meroyan ka bolehla nya molah humor k ngibur hati.


Next>> laki yang family man. Baginya family adalah segala-galanya. Sangat sweet nak. Aku suka gilak nangga laki ngembak anaknya raon-raon, makan-makan kat kfc ka,,sine-sinelah ngebeng tangan anaknya. kadang-kadang sik malu gik ya ngebeng handbang bini dipun. Sweet sik.* Aku rasa sweet* Mudahan aku nemu laki dak tok. Amin


Next>> laki yang romantik. Orang madah laki jiwa-jiwa. or Jiwang. banyak orang geli bila disebut kedak ya tapi sebenarnya ompuan banyak suka laki kedak tok. Berik bunga tiap-tiap hati, main gitar, berlagu k ompuan  ..pendek kata banyak la kejutan yang diberik nya. sapa sik cair *makin lamak aku nulis entri tok makin aku rasa aku tok kenjet,,tueja nak* haha! Ok Fine! tapi masalahnya laki kedak tok kadang-kadang menakutkan juak. Terlalu sweet nak sampe susah utk dipercayai.


Next>> Laki yang cool..like pic di atas. My Kyuhyun. Laki pujaan ku* fullstop* Orait aku sebenarnya malas mok nulis gik. Laki jenis tok adalah sangat-sangat best. Sebab apa? seriously aku pun sik tauk . Just cool ok!. bubye.. ^-^

2 comments:

comeseefirst said...

bnyaknye jenis :p

Cikgu Vina said...

kmk suka laki lawak..family man..and kmk suka mohd khairul ezwan..hahaha