Saturday, 24 December 2011

ingatan di spring

Assalamualaikum..

maaflah kamek sikda cerita lawak. kamek ada cerita sadis jak. kamek teringat kisah kamek baruk bejalan rok spring. KLMJ bak kata abg e. sapa sik tauk KLMJ bagus bukak belog abg e. belajar bahasa short-short ok. bukan sot-sot. ke lain gik dah. kamek jarang bejalan. bukan kaki jalan. so bila mana nemu benda tepelik sikit lalu sakai..lalu kejutan budaya. gia juak lah rupa kamek first time menjejakkan kaki di spring. sak jak spring ya sik da lah jauh ne pun dari rumah kamek. mun bebasikal adalah dalam 10-15 minit. bena ndak tok kah.. agak benar lah ya..haha ya pun kamek pande ada hati bejalan sia tegal kamek di ajak kawan kamek. nya tok nang kaki bejalan. sia sitok bejalan. maok nyawa nya raon. kamek tek ngekot jak. Sik ke lain. mok nangga movie jak masa ya. kotan dah lamak gilak peristiwa tok tek kamek sik ingat cerita apa ditangga mek duak. ya rupa MBO nang kacak masa ya. kamek lalu sakai. sik lah kamek nunjok tek nak. jatuh saham kelak. dalam hati kamek ya rabbi bulb tanggak mbo tok gemerlapan jak..rasa artis jak nait tangga. 

Gia lah rasa kamek tek. dah lah suk nangga sebab MBO..ramey lah urang ke sia. best bha nangga movie rami-rami. selamak tok syukur jak nangga rok alakat..rok parkson. nang penuh lah sigek panggung. nang sikda can membiak mok molah adegan 18sg.. kotan rami gilak urang begegar kaki kamek carik tempat dudok. udahlah masa ya gelap. mata kamek tok dahla butak. begegar turun tangga. nasib tempat dudok tengah-tengah. sikla jauh gilak bejalan. Kinektok mun mok nangga wayang pilihan kita mesti MBO ow. Kamek balit cuti tok tek sik bejalan. sik ngabas MBO pun. jangan kan MBO,, India Strit pun sik tekabey mok ngabas. 

G spring arum bulak semata-mata mok nangga wayang jak nak. lekak ya ngisik perut. lalu teringat kamek ngan igloo di sarikei. apa class igloo rok spring...stall ajak. igloo di sarikei nang sebigik kede khas untuk igloo jak. kede igloo. waima baruk sekali pegi sia, waima nya sikla sehappening gne-gne pun...rasa fil dudok dalam kede ya. Sebab rona kede ya tek baby blue. tegal igloo la kamek lalu minat rona baby blue. lamak tok nak alah-alah rona coklat, pink.. and kamek mesti akan beli igloo perisa coklat...lom gik kamek merasa perisa lain. serius tok.. haha. untuk chenta. kelak kita ke sia k. *maok juak tek*. makanan tipikal kamek biasalah nasik arab...sapa rasa nasik arab nyaman ucap tahniah kat drikpun. taste kita sama. lekak ya ada big apple. sapa beli big apple tegal nya kiut angkat tangan...!! kamek beli tegal nya kiut jak sik la nyaman ne pun donut big apple.kuih gelang maknek kamek nyaman gik. lekak ya kamek sakai ngan MPH bookstores. Kamek masuk dalam ya tegal mok ngambik fil ilmiah. sikda lah... best tauk sik. tapi setakat tok kamek lom ngeluar duit beli buku di sia. Kelak-kelak la. ada hari lak. tunggu elaun masuk. kompem beli novel. 

ya jak la yang best nya rok spring bagi kamek. so sakai kamek tek sik lamak sbenarnya. lejuk bah.
btw..amalan sik mulia selalu gilak nyebut sakai. ingat ya. tersedak kaum sakai di pahang kelak. 
bubye..

No comments: