Tuesday, 24 January 2012

asam garam belajar guru

Assalamualaikum..
mencurah curah jak benda mok di tulis mek ritok. mintak map lah crita kmk selalu expired date. sebab kmk selalu bz then kmk sik pat update on time. *haha..seriously bz ok* so time cuti la kmk rajin mok update. tauk sik 3 minggu pertama kemasukan kamek ke sem 5 sangat-sangat lah dingin *dingin *dingin.. bukan..bukan! bukan sebab aircond. kamek sik berkuliah di bawah aircond --- dingin ya sebab kamek no feeling. dingin sebab kmk rasa macam patong. dingin sebab kmk rasa no air.. i cant breath dalam kehidupan yang sangat stiff and seriussa. terus tebayang muka tn haji..owh..sgt2 tidak suka kuliah nya. kmk rasa macam patong...wordless jak. ada macam2 ragam lec sem tok. ada yang sempoi giler, ada yang syok sendiri dalam dunia khayalan..ada yang lucah... tauk sik kamek nangga daknya mengajar bage mek nangga tb. nangga telebisyen.. aok. hahahaha...kedak kmk nangga sinetron jak. bage nangga movie..sambil ngap popcorn. haha. 

hmm... n olahraga. huhu. harus tauk jadi cikgu bukan senang. perlu kuasai ilmu dunia. semua. apa2 jak lah. dan termasuklah sport. sebab ya lah kamek bengang dan bangang dengan program kpli yang sekadar cukup cukup makan belajar ilmu keguruan then dengan mudahnya ditempatkan di sekolah.. tup2 mendahului graduan PISMP, gstt or graduan UPSI sedangkan kamekorang susah payah wit blood and tears belajar jadi cikgu for 5 and half years gik ya. bagi kamek hak penempatan kpli patut di ranking debah sekali..debah gik dari geng graduan UPSI.. sebab mereka...dan kami lebih berhak untuk peluang penempatan itu ok. kami mmg didatangkan untuk menjadi guru. pure. bukan dari kursus yang tidak bersangkutan. saya cuma melihat kpli sekadar solution untuk mengurangkan pengangguran.. mun benar melihat kepada kualiti..huhu..apa guna and rasional nya PISMP (program ijazah sarjana muda perguruan) diwujudkan.. mangsanya anak bangsa. trimak cikgu cukup-cukup makan. kualiti kah itu. and sigek gik ..sapa2 rasa sik puas hati dengan graduan maktab dan UPSI..harus tauk ok.. jangan madah anak kamek ambik kejuruteraan..anak kamek belajar tahfiz kat al azhar tapi stil sikda keja..kenak sidak student maktab senang2 diberik keja. huhu... untuk pertamanya..kenak kitak ngantar anak kitak belajar engineer?? kenak ngantar anak belajar tahfiz..? harus tauk niat asal kitak k... so kenak mok argue pasal line kamek orang dapat keja cikgu. anak kitak kelak abis belajar engineer keja cikgu kah?? ngajar biak kah kelak?? jangan masok line mekorang...masok line engineer pun ok.. sebab kamekorang sik masok pun line engineer waima kamek orang belajar ilmu macam mok takluk dunia. stay on your track k. 

huhu...kenak jadi panas indah tok. rasa ketidakpuasan itu muncul sejak semenjak kamek sik lamak gik mok graduasi bah..waima ada setahun lebih gik..haha.. harus tauk ya..bukan mudah jadi cikgu.. nakpa cita kamek tek lalu hilang...haha..aok..olahraga. kamek disuruh berekot. bukan kamek sorang lah..ramilah geng tek...berekot pusing maktab. semput aku aie..sangatlah huduh bila semput.. knk arr..kamek kurus bah patut lebih senang berekot dari orang lain tapi kmk juak antara yang last sampe... dahlah kamek sik bepeluh. bepeluh tam panas pun sik. kenak arr... ada sakit kmk tok kali. hihi.. thx for chenta sebab sangguo tunggu snail.. lalu sikdapat kitak berekot laju tek ow..lalu sikdapat join kwn kitak tek ow..sori.. T_T

so solutionnya::
jogging lah selalu 

akan di cuba

wassalam

No comments: