Wednesday, 20 June 2012

Children of Heaven- Kasut oh Kasut

Assalamualaikum.. :)

Hye.

Saya bengang!! tapi saya tetap redha. Al-kisah setiap pagi Rabu nan indah ada perhimpunan unit beruniform. semua pelajar dikehendaki pakai pakaian uniform yang lengkap. dipendekkan crita saya terlupa pulak nak bawa topi pengakap. nasib bait sempat lagi patah balit g hostel. tapi masa tu  takut jugak lah tak sempat pg perhimpunan. dalam hati dah niat kalau tak sempat ni baik takyah pegi terus. sebab kalau ada yg lmbat..dan tertangkap naya pulak kena hukum berdiri dpn semua org. malu!! tak nak. dah dapat topi terus cepat2 jalan. nasib bait lah masa tu masih ramai budak lambat. dgn tergopoh gapahnya saya nak kejar phimpunan tu tup2 prakk....asa semacam je. rupa2nya tapak kasut gua tertanggal dong. Rasa macam nak jerit je masa tu. sikit lagi nak sampai dia buat hal pulak dah. last-last saya kol besty ajak escape..tapi akhirnya dia ke lain saya ke lain. sy memerap dlm bilik dia pulak melahap di cafe...

ada sebab sebenarnya saya cerita tragedi malang ini.. huhu.. refleksi lah katakan...



terbaca riview cerita 'Children OF Heaven'. Pernah dengar tak crita ni?? Rasanya ramai dah tengok filem ni kan. banyak dah riview dibaut untuk filem ni siap ada buat discussion lagi utk filem tersebut. Filem Children of Heaven ni berasal dari Iran. kisahnya perihal si abang yang mencari kasut adiknya yang hilang.  banyaklah obstacles yang dihadapi dua beradik disebabkan kepayahan hidup mereka sekeluarga.... filem ini pernah nominated dalam Oscar. Sangat sadis dan banyak pengajaran sepanjang filem ini.

sila klik: Children Of Heaven dan riview filem sila klik: Riview




kerana cerita ni saya tak jadi nak menyumpah kasut BATA saya yang tertanggal  tadi walaupun adegan itu agak memalukan dan menyakitkan hati.. beringatlah kasut BATA itu sudah hampir berkhidmat selama 3 tahun ... :(

SYUKURLAH DENGAN APA YANG ADA... 

lots of love
mizmieyna

3 comments:

vina said...

hahaha,,,nang lucu..nasib ktk x jadik sinderela ritok tek..hehe

mr_abs said...

seriouss cita tok best. urang msia gago polah cita hal berebut rompuan, reta, cita tok nang lainlah


then ada sigek gik cita, nya pasal mpuan yang nyait baju pengantennya pun. tapi nya nunggu, sapalah maok minangnya. best eh, tp x ingat apa nama cita ya. cita iran juak

Mieyna said...

yalah tek.. cita tok nyuruh kt bersyukur. org di ngara lain ndak tentu idup kitactok gk nyaman idup. ehem2..apa2 pun tahniah utk entri ke 300 ktk abg e.. hahaha