Friday, 29 June 2012

Kombinasi Nutox dan BB Cream Maybelline

Assalamualaikum..
hye...

last kira sebulan yang lepaslah saya ada buat riview nutox kan.KLIK SINI untuk entri tersebut. Dulu saya puji sekarang saya nakk puji jugak produk nutox ni tapi saya dah dpt detect satu masalah penggunaan nutox pada kulit wajah saya. 

selama lebih kurang dua minggu macam tu saya alami masalah kulit berjerawat. Jerawat besar2 tumbuh. jadi keyakinan saya kat produk tu pun jadi kurang sampai saya rasa nak tukar je produk lain. tapi tak jadi saya still cuba jugak. gambling je. Kemudian tak lama pastu masalah jerawat tak ada lagi. kulit jadi normallah. pastu saya pikirlah kenapa kejap ok kejap problm. 

analisis punya analisis...huhu siap analisis lagi macam pakar dermatolagist je aku ni kan..haha.. ahharrr aku analisis rupa2nya kombinasi nutox dan maybeline bb cream tulah yang mnyebabkan kulit berjerawat. secara tidak sngaja saya stop guna bb cream sbb rasa MALAS nak menempek bendalah tu kat muka masa musim panas2 macam ni. Jadi lepas tu kulit saya bertambah ok. dan Alhamdulillah sekarang dah yakin balik dengan nutox. mungkin kesan kat orang lain berbeza tapi kat saya macam tu lah.

Dan Alhamdulillah jugak sunburn yang menyebabkan kulit muka saya macam tapir..bebelang putih gelap akhirnya sedikit diatasi walaupun masih nampak lagi. sekarang masih guna nutox. cuma dah jarang pakai cream malam sebab MALAS... err...dulu semangat bukan main lagi skarang nak tempek segala bagai rasa macam tak terkejar je.

Untuk girls..pakailah apa2 je produk yang baik untuk diri anda sendiri, kurang kesan sampingan (kurang ye..sebab agak mustahil mengatakan tidak ada kesan sampingan) dan paling penting hendaklah HALAL. semua nak cantikkan.. tipulah kalau ada yang cakap nak jadi buruk. 

Dan sekarang saya syorkan bagi yang berusia 23 tahaun ke atas tu gunalah produk berasaskan collagen. jangan fikir dah tua kulit dah kendur baru nak pakai. dan jangan korang nak tipu tak nak guna makeup. takyah nak bajet natural beauty sangat macam zaman sekolah dulu2. dulu lain sekarang lain. badan kita tidak seperti dulu. ada faham. BAIKLAH~~~ haha

ok.. sebelum saya membebel baik saya stop. sekian terima kasih.. btw maaf ye hari ni saya typo. jari dah tak larat dah menaip~ ~ ~

bubye.. tata

lotsoflove
mizmieyna

3 comments:

Si Tuyuk said...

mina..nang mena padah kitak..kmk makey bb cream maybelin pun tumboh jerawat besar2 juak..

Mieyna said...

ylh kmk sik pke gik.mun pke pun sik mok cmpor2 byk glk di muka

NanadDya Motech said...

Sy guna nutox dan bb cream masih ok je...:)