Friday, 8 June 2012

yang kehilangan

Assalamualaikum...

semakin kita membesar semakin kita kehilangan attachment dengan family kan.. jadi entri kali ini perihal yang kehilangan...wah2.. dulu masa kecik-kecik, tak tahu malu. dok mengata, mencerca,, bantai kiri kanan ngan kazen mazen.. skang ni semua dah ada life sendiri. jauh tak ketemu.. jadi attachments tu pun dah takada.. sesama beradik pun attachments dah kurang inikan lagi lah sesama kazen mazen. semakin kita membesarkan..semakin kita kehilangan,,,*berapa banyak lah aku nak cakap camtu...cam saya ni.. habis je skolah dah kejauhan. balik pun time cuti yg berapa mgu je. oleh itu saya yang kejauhan... 

habis study nak keja gi..keja jauh pulak tu.. *tahu2 je dilempar jauh* pastu nak kawin lagi.. *calon pun tak ada g..nak kawin konon..* err,,,tapi sumanya pasti kan.. dengan izin Allah.

bila begini.. rasa mahu balik zaman mensia..zmn gonjeng,..zmn oldskol dulu. tapi..kalau cam tu tak dpt lak aku nak berpesen..terpksa la pulak repeat paper exm..huihui..night mare!! 

jadi solutionya senang je. hargai apa yang ada..pada setiap detik masa yang dijalani. satu saat tu boleh mengubah banyak bnda. satu saat tu kita boleh kehilangan... hargai apa yang ada.tak kiralah mak bapak, adik beradik, kazen mazen, suami, isteri, anak-anak, atau kawan ect...

lots of love
miz mieyna

No comments: