Saturday, 15 September 2012

VALUE

Assalamualaikum

hye. tinggal satu minggu lagi praktikum dihabiskan. Bahagia? oh semestinya!!! giler lah rasa tak bahagia kan. Haiiiiiiiiiiiiiiishhhhhhhh~~~ seriusly sik da feeling mok kaka malaya time tok~~ hahaha..

aku bahagia..bwaahhahahaha!! sik lamak gik habislah praktikum. tapi dlm masa yang sama rasa sedih. sebak di dada. mok ninggalkan sekolah. not bad bah kehidupan di kanowit. minak nya tek persekitaran di kawasan sekolah ya  agar mencabar kewibawaan aku sebagai kaki joli..kaki huha...~~ cop2!! kaki joli?? salah2..kaki jalan. dats the word. 

minggu tok tek agak boring sebab membiak cuti UPSR tapi cikgu dikerah dtg ke sekolah. jadi dgn masa yang terluang ya aku menghabiskan seluruh jiwa raga molah keja!!!!! dah akhirnya aku berjaya. buktinya hari tok aku sik perlu bukak encik google carik maklumat P&P. yalah orang madah. bersusah susah dahulu bersenang2 kemudian.

baiklah ~~~ aku mok cerita apa yang aku buat sepanjang di sekolah.

1. POLAH RPH- sapa2 cikgu ya tauklah RPH ya apa. tiap2 minggu perlu hantar. 
2. Social skill- walaupun aku bukanlah seorang yang peramah aku perlu beramah mesra dengan rakan sekerja-- fake~~fake~~fake~~ . tapi dalam fake itu ada keikhlasan dan kejujuran. cikgu di sia sangat best, sporting.. terutamanya cikgu peter, cikgu johnson, cikgu faraid, cikgu suraya. Dan sudah semestinya dalam banyak2 yang menerima kita dengan baik pasti ada yang sebaliknya. adalah duak orang cikgu yang kureenngggg sikit ngn aku tapi in da end setelah masa berlalu cikgu itulah yang paling aku RESPECT sekali. 
3. Teaching skill- fuhh, mencabar sangat2. malas lah mok cerita tahap kebebalan students aku. tapi sidak tetap da best!! --dalam certain waktu---- . (Sebab benda tok terlalu banyak mok dianalisis kita skip ok)-- 
4. Pengisian kemerdekaan- pertandingan mewarna & melukis dan galeri merdeka 
5. Sambutan kemerdekaan (next week)
6. Persediaan utk sambutan - bla bla bla bla.... byk sampe mlas mok cerita. hmm.. aku sebut benda yang baik2 jak ok.. melatih biak koir-------
7. oh yes..lupak mok crita sambutan aidilfitri yang aku terpaksa beli ketupa instant smpe sibu.
8. mantel problem--pyschology problem-- hanya tuhan yang tahu

-- oleh itu ---

p/s: orang hanya nampak apa yang mereka boleh lihat dengan mata kasar tetapi tidak semua yang boleh menyelami dengan mata hati. tetapi yang gahnya orang yang melihat dengan mata kasar itu lebih hebat menunding jari membuat penghakiman. dari apa yang hanya mereka tahu padahal ada banyak yang mereka tidak tahu----


-- hihihih-- 

wahai kawan belog.. waima saya camtok. tapi terlalu banyak yang saya perlu tanggung

terima kasih
mizmieyna


No comments: