Monday, 19 November 2012

Al-Quran Edisi Wanita- Versi Tajwid

Assalamualaikum

Hye semua.. Aku dah lama nak beli terjemahan Al-Quran tapi tak terbeli sehingga kelmarin. Ordernya tiga hari lepas. Rezeki aku pagi2 online bukak fb nampak PanduanIslam.Com promote Al-Quran Wanita sempena Maal Hijrah. Tak fikir banyak terus tempah. Aku fikir kalau tak beli sekarang takut-takut nanti langsung tak terbeli. Plus aku tertarik nak beli sebab disertakan guideline tajwid dan terjemahan sekali. Sangat bebaloi dibeli terutamanya untuk spesis kedekut macam aku ni.  


cantikkan.. dibalut dengan kain baldu. Jadi lebih tahan, kecil molek senang dibawa. yang aku beli kaler pink. kalau tak nak pink boleh beli perpel, brown, red dan turquoise.

Antara kelebihannya.. (boleh juga rujuk gambar promosi di atas). 

TAJWID & TERJEMAHAN
-Al Quran dan terjemah 30 Juz lengkap.
-744 muka surat berwarna dengan frame bunga.
- Indeks ayat-ayat tentang wanita dalam Al-Quran
- Hadith Arba'in Nisaaiyyah
- 40 nasihat dari Rasullulah buat wanita melalui hadith yg sahih
- 40 Hadits tentang wanita (Arba'in Nisaaiyyah) .
-20 Sejarah wanita yang disebut dalam Al Quran.
- Tips Kecantikan Wanita mengikut sunnah Rasullulah
Al Quran quantum wanita.
-Carta tentang ibadah rawatib wanita.
-Carta tentang ibadah nafilah wanita.
-Carta tentang wanita yg haram dinikahi
-Indeks ayat-ayat tentang wanita dalam Al-Quran.
-Fiqih ibadah wanita.
-Agenda Muslimah khatam Al quran.
-Gelar wanita dalam Islam.
-Kisah tentang wanita pertama dan utama dalam lintasan sejarah Islam seperti Siti Khadijah r.a., Siti Aishah r.a., Ummu Salamah, dan ramai lagi..



Promosi ini untuk seminggu je :) Cepat-cepat grab ok. Aku rasa semua wanita perlu beli Mushaf Al- Burhan edisi wanita ni <3 love it. Tak rugi pun beli sebab memang digunakan selalu. Dalam masa yang sama bolehla perbaiki tajwid kan. 



thankyou
mizmieyna

Sunday, 18 November 2012

Makna Hijrah

Assalamualaikum...

HIJRAH kali ini paling bermakna untukku...

benar... sangat benar bila kita cari dunia hati kita akan kecewa tapi bila kita cari Allah hati kita jadi bahagia. 
Semoga Allah permudahkan perjalananku. Istiqamahkan diriku dan berikan aku peluang-peluang ke jalan yang sentiasa benar.

Dan amat benar.. bila Allah turunkan 'hujan batu' kepada kita baru kita akan mendongak ke langit. Aku tidak sesali segala kerumitan yang dah jadi tapi aku syukur sangat. Ujian demi ujian itu adalah teguran Allah untuk aku. Alhamdulillah...

Sebenarnya UJIAN itu adalah DIDIKAN terus dari Allah S.W.T. Terima dengan hati terbuka walaupun sepedih mana pun ia. 


thankyou
mizmieyna

Oki Sentiana Dewi

Assalamualaikum...

Hye semua... Semua kenal Oki Sentiana Dewi kan..

Aku tak pernah tengok crita Ketika Cinta Bertasbih tetapi aku dah jatuh cinta dengan dia ok! huhu. Aku jatuh cinta dengan muka dia yang manis bertudung labuh. pakai tudung labuh pun cantik kan :) 

My Inspiration <3










thankyou
mizmieyna

Cuti 2012

Assalamualaikum..

hye semua. lamak dah sikupdet belog. huhu. malas ku koh. kerja setiap hari hanyalah mengonlinekan diri dan sudah tentu mendengar leteran mak. tapi itulah yang bestnya. dan yang dirindu. jadi kita dengar je tapi tak masuk ke hati. dulu mak cakap sikit terus nak merajuk. ke aku dah semakin tua... jujur semakin dewasa kita semakin matang dan semakin memahami kehendak ibu bapa. 

Minggu pertama cuti adalah untuk aku bersuka-ria bersama kengkawan. Lama dah tak jumpa jadi rindu sesangat ngan diaorang semua. Last wednesday punya crita kami berempat kluar jenjalan untuk dinner. Borak je lebih kot.. mengenang kisah dulu yang telah lama ditinggalkan.. chewah!! 

 Step and nur. 

Jess and me..

Makan-makan kat kubah ria :)

Hari ni kita pun g jenjalan jugak tapi kali ni berlima. Tak pegi mana pun just nengok wayang muvi Skyfall..jumpa kawan lama and makan-makan je

Lama sungguh aku tak updet kisah hidup di luar kampus. haiyyo.. semacam kampus adalah rumah kelahiran dan rumah keluarga adalah rumah kedua. mahu tidak mahu tinggal satu tahun saja lagi. mudahan semuanya berakhir dengan baik-baik sahaja.

dan... aku skrang tengah fokus dengan Project Standby
SULIT
tetapi in syaa Allah bila dah sukses baru aku riuh sekampung ok..
just doakan aku je ok 

thankyou
mizmieyna

Thursday, 1 November 2012

Tak kenal Maka tak CINTA

Assalamualaikum...

mesej bergambar lagi










Hubungan dengan-Nya

Assalamualaikum...

hayati saja gambarnya :)






p/s: aku lukis guna paint jer..aku buta IT. tapi itulah mesej yg aku nak sampaikan. sekian

thx
mizmieyna