Monday, 19 November 2012

Al-Quran Edisi Wanita- Versi Tajwid

Assalamualaikum

Hye semua.. Aku dah lama nak beli terjemahan Al-Quran tapi tak terbeli sehingga kelmarin. Ordernya tiga hari lepas. Rezeki aku pagi2 online bukak fb nampak PanduanIslam.Com promote Al-Quran Wanita sempena Maal Hijrah. Tak fikir banyak terus tempah. Aku fikir kalau tak beli sekarang takut-takut nanti langsung tak terbeli. Plus aku tertarik nak beli sebab disertakan guideline tajwid dan terjemahan sekali. Sangat bebaloi dibeli terutamanya untuk spesis kedekut macam aku ni.  


cantikkan.. dibalut dengan kain baldu. Jadi lebih tahan, kecil molek senang dibawa. yang aku beli kaler pink. kalau tak nak pink boleh beli perpel, brown, red dan turquoise.

Antara kelebihannya.. (boleh juga rujuk gambar promosi di atas). 

TAJWID & TERJEMAHAN
-Al Quran dan terjemah 30 Juz lengkap.
-744 muka surat berwarna dengan frame bunga.
- Indeks ayat-ayat tentang wanita dalam Al-Quran
- Hadith Arba'in Nisaaiyyah
- 40 nasihat dari Rasullulah buat wanita melalui hadith yg sahih
- 40 Hadits tentang wanita (Arba'in Nisaaiyyah) .
-20 Sejarah wanita yang disebut dalam Al Quran.
- Tips Kecantikan Wanita mengikut sunnah Rasullulah
Al Quran quantum wanita.
-Carta tentang ibadah rawatib wanita.
-Carta tentang ibadah nafilah wanita.
-Carta tentang wanita yg haram dinikahi
-Indeks ayat-ayat tentang wanita dalam Al-Quran.
-Fiqih ibadah wanita.
-Agenda Muslimah khatam Al quran.
-Gelar wanita dalam Islam.
-Kisah tentang wanita pertama dan utama dalam lintasan sejarah Islam seperti Siti Khadijah r.a., Siti Aishah r.a., Ummu Salamah, dan ramai lagi..



Promosi ini untuk seminggu je :) Cepat-cepat grab ok. Aku rasa semua wanita perlu beli Mushaf Al- Burhan edisi wanita ni <3 love it. Tak rugi pun beli sebab memang digunakan selalu. Dalam masa yang sama bolehla perbaiki tajwid kan. 



thankyou
mizmieyna

3 comments:

azurachan said...

Kacak eh... leh k hantaran juak ya.. mcm2 dah k narit minat orang maca Quran.. Sekda gik alasan nak madah maca Quran ya membosankan.. Tol sik. :-)

Niesa said...

kmk suka nangga Quran yg mcm pelangi ya..teringin juak nk meli..tp alu xterbeli..nang kacak2 jak Quran nek tok..xbesa gilak..senang di mbak kesiney2.. =)

ketikketok said...

".. to love is to care, to care we must share..."
get some and feel awesome at BBC MARDI Station CH39000