Thursday, 30 January 2014

Apa ada pada tahun 2013?

Assalamualaikum,,

Huhu,.lama sudah tak updet. Blog usang semakin usang abadi. Oh, rindu sungguh nak updet semua cerita hidup. Perasan tak saya menghilang. Perasan ke? Hihi. Well, banyak sangat yang terjadi baru-baru ni, jadi untuk menenangkan hati aktiviti blog ni terpaksa diberhentikan. But now im back..for good. No more hurt feeling. Tengok balik post lama-lama dalam belog ni tak lagi rasa meroyan sebaliknya sudah mampu tersenyum. Waima masih ada saki baki yang perit tu~~ hihi.. Mesti ada yang garu kepala baca post ni kan. Tak ada apa2 lah. Jiwa kacau sahaja.

Memandangkan saya dah semangat untuk menulis lagi... dan sudah sebulan melalui bulan pertama pada tahun baru ni..seperti biasa nak rewind balik apa yang sudah dicapai tahun lalu... jum imbas perkara yang besar2 je :)

1. Alhamdulillah, praise to Allah. Akhirnya after 5 and a half years saya dah graduate.. Yahoo! Finally kan. Tiada lagi soalan 'bila habis belajar?' or 'dah habis belajar belom?'.

cute kan.. nyum nyum.. rasa nak makan cokelat
2. Dapat lesen kereta. Yahoo!! Sebelum ni kata nak dapat lesen lepas dah bekerja...tapi Alhamdulillah Allah bagi rezeki awal. Praise to Allah.

Guna gambar abang hisham pula. hihi... tapi sayang tak dapat  lesen baru tu .  Dapat yang version lame punya.. huhu

3. Sudah berjaya menyiapkan sebuah novel :) Alhamdulillah sangat-sangat. After dua tahun siap jugak...lambat siap sebab sibuk dgn studies. Dan dalam bulan disember tahun lepas dah hantar untuk penilaian. Doakan novel itu berjaya di publish. Kalau tak berjaya pun tak apa. Still proud of what i had done. :) InsyaAllah, sekarang nak start writing for second novel pulak.

A  novel by.....

4. Sudah menjalani interview SPP (Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran) pada 5 hb Disember 2013. Dan sudah pun dapat surat tawaran pelantikan pada 8hb Januari 2014. Gembira! Alhamdulillah. Memang masih jauh lagi perjalanan ni tapi Alhamdulillah cuma tinggal penantian untuk dipostingkan saja lagi.. hepi :)

surat cinta pertama <3

Alhamdulillah. rasa-rasanya itu jelah kejayaan yang 'besar lah sangat' tahun lepas..semoga lepas ni ada lagi kejayaan menanti. Doakan saya cepat posting ye... wait.. ada satu lagi nikmat sebenarnya. Yang pada mulanya saya anggap musibah tetapi Alhamdulillah lepas di tolak campur bahagi dan darab, saya andaikan hal itu adalah nikmat dari Allah S.W.T.


5. Menjadi hak sepenuhnya kepada Allah S.W.T, ibu bapa dan diri sendiri.  Alhamdulillah, dia itu juga semakin bahagia. Dan kami masih bersahabat baik. For good to both of us. Ini nikmat. Jujur,,,ini nikmat :)


Hopefully, semakin matang :) Selamat tahun baru. Azam tahun ni? hmm tak berani nak sebut takut tak trcapai pulak. :)

Pengajarannya,,,, simpanlah sedikit untuk diri sendiri. Terlalu banyak untuk orang lain. Faham?

2 comments:

azurachan said...

Congrats sis, Lamak sik nangga ktk update eh. Btw, sine ktk anta novel k edit or publish o.. kmk ingin nk anta juak tapi xtauk gine...

Mieyna said...

Terimak ksh sis azura :) . Nak novel ya kmk antar di karya seni via emel. Mun ktk mok hntr novel boleh ke ctok Manuskrip@karyaseni.my ... klk cdaknya respons...kmk bok hntr buln 12 ya.. :) ada juak company lain kak.. tapi cdaknya kbyakan maok hardcopy juak.. tp karyaseni tok boleh hntr pke emel jk.. sng ..