Friday, 31 January 2014

Internship Bakal Guru di Sekolah

Assalamualaikum,

hye... belum habis lagi cerita tahun lepas sebenarnya. HUHU.. Rasa menyesal plak tak updet ceritera hidup. Jadi untuk kenangan, saya titipkan entri ni utk diri sendiri dan readers.. kalau ada. haha

Sebab rasa sayang tak post picture 'hardwork' lah sangat masa internship semester akhir lepas. hehe.. Jadi layan saje ye.. Walau tak cantik mana pun. Muahahaha

Mural di perpustakaan sekolah :)

Tak pandai mewarna :( yang ni pun jadi lah

Final work :) 

Siap tandatangan :)


Pertandingan Mewarna Tahun 1

Adik comel ni lah johannya :)

Comel tak? Comelkan.. rindu sangat mereka ni :(

 Patutnya ada gambar masa buat kuiz kenegaraan tahun 5.. tapi tak jumpa :( . Boleh dijadikan basic panduan untuk adik-adik IPG semua yang nak dapat idea projek untuk internship.. List projek akak :
1. Perhimpunan - yang ni wajib tau.. buat secara berpasangan bersama rakan internship tapi laporan lain-lain ye
2. Mural --- kalau tak nak buat mural sebab tak berani menconteng sekolah..haha akak suggest boleh mengecat semula mural yang ada kat sekolah tu. Kalau tak pun pegi cat semula pondok sekolah ke...
3. Pertandingan melukis poster untuk tahap 2, pertandingan mewarna untuk tahap 1 dan kuiz kenegaraan untuk tahun 5 -- in case tertanya-tanya kenapa buat tema kenegaraan, sebabnya major akak pengajian sosial. adik-adik boleh buat pertandingan ikut major masing-masing. Contohnya sukaneka.

Internship sebulan je. Dalam masa yang sama nak kena proceed with action research jadi aturkanlah masa tu dengan sebaik-baiknya ya :) Good luck bakal guru :)

No comments: