Monday, 31 July 2017

Jaminan

Kadang kita pecayak dgn org tapi org sik cayak kita. Dan ada masa kepercayaan kita ngn org pun berkurang.

Di sia aku sdr...kita sik akan jumpa jaminan pada org waima family sndrik pun... 

Tiada jaminan melainkan daripada Allah swt. Kita xkan tauk apa akan jadi kemudian hari. Even banyak janji janji manusia ngn kita xkan menjamin apa apa di masa dpn.

Tenangkan aku Ya Allah. Aku maok jaminan dari Kau ajk. 

Friday, 28 July 2017

im counting days


Cincin tunang ktkorg mcm ne?
Mesti bebatu kan. Mun x bebatu mesti cincin belah rotan nak. 
Aku pilih bebunga. 
Cincin tunang bukan bkl mak mntua aku yg pilih. Aku pun pilih. So ng xda yg suprise suprise lh..
Saja mok mdh.  Kau pilihlh apa yg kau suka jgn polh bnda hnya utk puaskn ht org. Cherish every moment.
Value what you have. Live for yourself.

Im counting days.
😊

Monday, 24 July 2017

Update Julai 2017

Assalamualaikum.

Ya Allah. Lama sungguh tak menulis. Hmpir hampir dua tahun. Dalam tempoh dua tahun ke tiga tahun ini banyak cerita yang tak terupdate di belog.

Alhamdulillah. Last entri sebelum ini banyak cerita tentang awal posting. Pejam celik pejam celik tahun ini tahun ke empat berkhidmat sebagai guru. Alhamdulillah sudah sah pelantikan dan sudah sah perkhidmatan. Sekarang masih menunggu status pencen. Harap semuanya dipermudahkan.

Saja nak cakap... Jadi cikgu ini takkan menjanjikan kemewahan dan kesenangan tapi sy sgt bersyukur kerana sehingga sekarang sy masih tidak menyesal sbb pilih kerjaya ini.

Saja nak bagitahu...utk kngn sndri. Tahu...xde sapa bacapun belog ni.. Pada Tarikh 10122016 maknanya tahun lepas...sy dah pegang status baru. One step closer katanye. Majlis pertunangan yg simple sahaha tapi tanpa dirancang tiba tiba terrrbuat pelamin... Dan terrrbuat hantaran da terrrbanyak pulak saudara jiran tetangga yang meraikan. Alhamdulillah. Jika ada yg baca entri ini mohon doa utk step seterusnye ye.


See you next entry. Xoxo